Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ellentmondó jelentések láttak napvilágot állapotáról; helyi forrásokra hivatkozva a Los Angeles Times és a CBS News arról adott hírt, hogy meghalt, a CNN hírtelevízió azonban hosszú ideig nem erősítette meg a hírt. Később az NBC közölte, a család egy barátja megerősítette, hogy a szupersztár valóban elhunyt. Egyes jelentések szerint a kórházban is megkísérelték újraéleszteni, de az énekes már semmilyen életjelet nem mutatott.

 

 A popsztár halálát később orvosok is megerősítették, akik elmondták, hogy már mély kómában volt, amikor a kórházba került. Michael Jackson a kórháztól 2 és fél mérföldre, mintegy 6 percnyi autóútra lakott. A kórház előtt nagy tömeg gyűlt össze, várva a híreket az énekes állapotáról.

 

Kép

A tizenháromszoros Grammy-díjas világsztár, s ezzel minden idők egyik legsikeresebb előadóművésze - akinek albumai több tízmillió példányban keltek el világszerte, és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Thriller és Billie Jean - több mint egy évtizedes turnészünet után tervezte a visszatérést.

Korábbi jelentések szerint az énekes azt követően szánta rá magát a visszatérésre, hogy adósságai miatt kaliforniai Neverland birtokának elhagyására kényszerült, és több száz személyes tárgyát csak az utolsó pillanatban tudta megmenteni az elárverezéstől.

Elmarad a találkozó

 

Kép

 


„Találkozunk júliusban" - ezekkel a szavakkal jelentette be Michael Jackson még tavasszal a londoni O2 arénában összegyűlt több ezer ünneplő hívének, hogy a nyáron számíthatnak rá. Háromnegyed millióan várták volna. Jackson a délkelet-londoni Greenwich közelében lévő, 20 ezer fős befogadóképességű rendezvénycsarnokban tervezte a nagy visszatérést, több mint egy évtizedes turnészünet után. Az énekes először tíz koncertet kötött le a londoni O2 Arénában. A rajongók minden várakozást felülmúló rohama után végül 2010 márciusáig hosszabbították meg a maratoni előadássorozatot. A koncertekre idén márciusban szinte percek alatt elfogyott mind a 800 ezer jegy; ez lett volna minden idők legnagyobb nézőközönsége egyetlen városban, ugyanazon művész esetében.

Sokan már ekkor megkérdőjelezték, hogy a sztár, akinek különböző egészségügyi problémáiról - köztük állítólagos bőrrákjáról - folyamatosan jelentek meg értesülések a londoni bulvársajtóban, bírja-e majd ezt a hatalmas koncertfolyamot.

A kétkedőket látszott igazolni a szervezők május végi hivatalos bejelentése arról, hogy a koncertsorozat "puszta méretei miatt" a júliusra tervezett első négy fellépés dátuma későbbre tolódik. A "később" a négy show közül három esetében jövő márciust jelentett volna.

 

 

A producer cég a kezdés halasztását azzal indokolta, hogy több "felvezető időre" van szükség a színpad elkészítéséhez, a "masszív videoelemek" tartalmának programozásához, valamint a teljes produkció összeállításához és a próbákhoz.

Londoni értesülések szerint azonban "Jacko" maga sem bízott abban, hogy a maratoni sorozatot végig tudja csinálni.

A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - június eleji beszámolója szerint Jackson dühös volt a szervezőkre a folyamatos hosszabbítgatások miatt. Rajongóinak Los Angelesben állítólag azt mondta: az egyik nap annak tudatában tért nyugovóra, hogy tíz előadás lesz, és másnap arra ébredt, hogy már ötven fellépés van lekötve. - Nem tudom, hogyan csinálok végig ötven show-t ... tényleg mérges vagyok - idézte az énekest a brit lap.

Rajongói azonban töretlenül bíztak benne: a koncertekre már márciusban mind a 750 ezer jegy elfogyott. Ez lett volna minden idők legnagyobb nézőközönsége egyetlen városban és egyazon művész esetében.

A példátlan érdeklődés nem volt véletlen: Jackson a visszatérést bejelentő tavaszi londoni tájékoztatóján egyenes utalást tett arra, hogy ez lesz egyben utolsó nagy-britanniai fellépése. Erre utalt a koncertsorozat címe is: This is it, vagyis Ennyi.
 


Gyászol a művészvilág

Megdöbbenéssel és végtelen szomorúsággal fogadta a művészvilág péntekre virradóra Michael Jackson halálhírét.

"A testvéremet vesztettem el, lelkem egy része távozott vele. Ő volt a tökéletes szórakoztatóművész, akinek munkássága örökre nyomot hagy a világon" - mondta Quincy Jones, aki leghíresebb lemezeinek, az Off The Wallnak, a Thrillernek és a Badnak is producere volt.

"Csak sírok a hír hallatán" - mondta Madonna. "Egy zsenit vesztettünk el, aki nemcsak a popzenének, hanem az egész zenének igaz nagykövete volt" - nyilatkozta Justin Timberlake, aki Jackót tartotta példaképének. "Tetőtől talpig tehetség volt" - vélekedett Slash, a Guns N' Roses volt gitárosa, aki a Black Or With című dalban dolgozott vele.

"Kedves, ártatlan, csodálatos ember volt. Életem végéig hiányozni fog" - nyilatkozta az Entertainment Tonight tv-műsornak Liza Minelli.

"Ahogy nem lesz több Fred Astaire és Elvis Presley vagy Chuck Berry, nem lesz soha többé Michael Jacksonhoz hasonló. Tehetsége, vonzereje, rejtélyessége legendává teszi őt" - búcsúzott tőle Steven Spielberg.

"Elvesztette gyermekkorát és ez végzett vele. Nehéz elviselni azt a traumát, hogy valaki hirtelen híres, milliomos, legenda lesz" - mondta róla Uri Geller mágus, aki hosszú évek óta közeli barátja volt. Arnold Scharzenegger volt filmsztár, kaliforniai kormányzó szerint "a világ elvesztette egyik legbefolyásosabb személyiségét, ikonját". John Landis filmrendező, a Thriller korszakalkotó klipjének alkotója emlékeztetett arra, hogy Jacksonnak "nehéz és bonyolult élete volt, és minden tehetsége ellenére tragikus figura maradt".

 


Michael Jackson halála felborította több amerikai tv-csatorna műsorát is. Az ABC és NBC egyaránt a néhány órával korábban elhunyt Farrah Fawcettról készült emlékműsort bemutatni és neki szentelte volna talk-show-ját a CNN-en Larry King is. "Jacko" azonban "felülírta" a Charlie-angyalt. Végül az NBC egy-egy órás műsorban emlékezett meg mindkettőjükről, míg a CBS egy órában összegezte a két művész tragédiáját.

Nem ez az első eset, hogy a médiában két híresség egy napon bekövetkezett halálából az egyik "vesztesen" jött ki: a legendás operaénekesnő, Maria Callas 1977. augusztus 16-án hunyt el, ugyanaznap, mint Elvis Presley és a "díva" halálhírét teljesen elhomályosította a Király elmúlása.

Elton John egy londoni jótékonysági koncert alatt tudta meg, hogy Jackson meghalt. A zongorista-énekes a Don't Let The Sun Go Down On Me című dallal emlékezett rá.

_______________________________________________

Javában folyik a nyomozás a popkirály halála ügyében, mivel előkerült egy 2004-es titkos dokumentum, amely szerint a sztár súlyos gyógyszerfüggő volt, éjszakánként több mint tíz Xanaxot vett be, hogy aludni tudjon, s könnyen lehet, hogy akaratlan vagy szándékos túladagolás végzett Michael Jacksonnal.

 

Kép

A titkos dokumentumot a Santa Barbara megyei seriff irodájában találták meg, és olyan kihallgatások átiratait tartalmazza, amelyeket Michael Jackson gyerekmolesztálási ügye miatt készítettek a sztár egykori biztonsági embereivel. Ők mesélték el, hogy Jackson súlyos gyógyszerfüggő volt, és minden éjszakára több mint tíz Xanaxra volt szüksége, hogy kóros álmatlanságát leküzdhesse és aludni tudjon.

A Los Angeles-i detektívek nagy erőkkel nyomoznak az ügyben, mivel nem kizárt, hogy Jackson akarva vagy akaratlanul túladagolás áldozata lett. Felkeresik és kihallgatják Jackson volt orvosait is, mert pontosan tudni akarják, hogy a sztár milyen gyógyszereket szedett, és milyen dózisban. A nyomozás során már kiderült, hogy Jackson az alkalmazottai nevére íratott magának recepteket, ezenkívül más államokba is átjárt orvosokhoz, hogy a számára életbevágóan fontos gyógyszerekhez hozzájuthasson.

 

KépEgyéb forrásokból megerősítették, hogy Jackson gyógyszeres problémákkal küzdött. 2006-ban például Las Vegasban az ottani koncertjeit szervező ügynök, mint mesélte, azzal szembesült, hogy a popkirály több alkalommal is olyan gyenge volt, hogy kerekesszékben közlekedett, és beszélni is alig tudott.

 Jelenleg tehát az a kérdés, hogy történhetett-e gyilkosság, vagy véletlen túladagolásról van szó. Az illetékesek a halottkém toxikológiai jelentését várják, hogy végre tisztázni lehessen, mi volt a popkirály halálának pontos oka. William Bratton, a város rendőrfőnöke szerint a vizsgálat eredményeképpen végre tudni fogják, merre induljanak el: véletlen túladagolásként kezeljék az esetet, vagy emberölés miatt indítsanak eljárást.Bratton nyilatkozatát követően egy, a család közvetlen környezetéhez tartozó forrásból a CNN úgy értesült: Michael Jackson hozzátartozói számolnak a büntetőeljárás megindításával.
 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Karcag

(psia, 2016.12.03 18:44)

Ez egy lány

-

(Aki legjobban szeret téged, MJ., 2016.02.07 18:44)

Máig sem tudom feldolgozni, hogy nincs többé.

editkis@citromail.hu

(kis edit, 2010.08.24 07:14)

Én is nagyon sajnálom hogy nincs többé köztünk.Csodálatos elöadómüvész volt igazi star.milyen kár hogy a világ csak akkor döbben rá kit veszitett amikor már örökre távozott.!

michael jackson

(miri, 2010.06.25 13:14)

nagyon sjnálom mindig őt halgatom de nagyon jók voltak azenéji

Róla...

(Marica007, 2010.03.25 13:59)

Mély fájdalom fogott el halálakor...de hisz mit is beszélek.. nem halt meg...hisz egy ember addig él, ameddig beszélnek róla és szeretik-márpedig akkor ő örökéletű

nagy rajongo

(Dékány Loránd, 2010.03.05 21:55)

nagyonsajnálom hogy meghalt mert ö volt a világ lejjobb pop királya a föld kerekségben
Nagyon jól éneket és táncolt sztem ö volt a legjobb
még mindig szeretem a zenéit
Na gyon sajnálom hogy mehalt


sajnálom

(Norbi, 2009.09.04 20:22)

Hát hogy nagyon sajnálom hogy meghalt egy világ omlott bennem össze egy MICHAEL JACKSON világ sajnálom.