Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Michael karrierjében 1985 nyarán következett be a fordulat, amikor ő és Lionel Ritchie megalkották a We Are the World című dalt,

 

 

melyben Diana Ross, Tina Turner, Bruce Springsteen, Quincy Jones és sok más híres sztár is részt vett. Ezzel a nemes gesztussal Afrikát támogatták.

 

Michael sok jótékonysági céget támogatott. Következő stúdióalbuma, a Bad lemez az Egyesült Királyságban a mai napig a 2. legtöbbet eladott lemeze, megelőzi ezzel a híres Oasist is.A Bad album is beírta magát a zene történelmébe, hiszen a lemezről 6 szám is volt listavezető az USA-ban és Európában is: Dirty Diana, Smooth Criminal, Bad, The Way You Make Me Feel, Leave Me Alone, Another Part of Me. A Bad turné, ami 1987-89-ig tartott, minden idők legsikeresebb koncertturnéja volt. 1989-ben elkészült egy film, melyben Michael Jackson játszotta a főszerepet, a címe Moonwalker.

 

1991. szeptember 5-én a MTV zenei csatorna Michael Jackson tiszteletére a Video Vanguard Award nevét Michael Jackson Video Vanguard Awardra változtatta. Nem sokkal később napvilágott látott Michael új kislemeze, aminek Black or White volt a címe.

 

 

 

A dalhoz készült videoklip különlegességgel is szolgált: egy új vízuális effektet mutatott be, az ún. morphingot. Zárójelenete nagy port kavart, egyesek túl erőszakosnak tartották, ezért a klipet megvágták. A lemezről több dal is felkerült a slágerlisták csúcsára. A lemezen és a klipekben számtalan híres ember működött közre, többek között: Stephanie monacói hercegnő, Slash, Eddie Murphy, Iman, Michael Jordan, Naomi Campbell és sokan mások. 1993. január 31-én Jackson minden idők legnagyobb számú amerikai nézőseregét vonzotta a TV elé, amikor fellépett a 27. Superbowl meccs félidejében. 1993. február 10-én exkluzív tévéinterjút adott neverlandi farmján Oprah Winfreynek, amire több mint 100 millió néző volt kíváncsi.

 

 

Az évek óta való találgatások és csönd után Michael talpra állt, és 2009. március 5-én bejelentette, hogy 10 koncert erejéig visszatér, és elénekli azokat a számokat, amiket rajongói szeretnének. Később a koncertek száma 30, majd 50 lett a hatalmas érdeklődés hatására. Beállított két újabb rekordot: egy embert ennyien nem láttak még egy helyen fellépni (O2 Aréna), és az ő koncertjeire keltek el leghamarabb a jegyek az egész világon, a Guiness Books of World Records mérései szerint minden másodpercben 2 jegyet adtak el.